Venskabsbyer

Riga, Letland - Venskabsby siden 1989

Riga et hovedstad i Letland, og er den største by i De Baltiske Stater. 

Byen er en vigtig havneby og Letlands kulturelle og industrielle center med bl.a. værfter, produktion af elektronisk udstyr, fødevarer, tog og sporvogne, alkohol, konfektion, parfumeartikler og træprodukter. 

Riga er ikke blot Letlands, men hele det baltiske områdes største industrielle, finansielle og transportmæssige knudepunkt. 

Næsten alle vigtige finansielle institutioner er beliggende i Riga, bl.a. Bank of Latvia, som er Letlands centralbank. Den udenlandske handel gennem Riga har været stigende de senere år, og mødte et nyt opsving i maj 2004, da Letland blev medlem af EU. 

En række akademiske institutioner hører også hjemme i byen, bl.a. Letlands Universitet, som både er det ældste, stiftet i 1918, og det største med ca. 28.000 studerende. Derudover findes også Rigas Tekniske Universitet, Riga Stradins Universitet og Stockholm School of Economic i Riga. 

Venskabet mellem Riga og Aalborg begyndte i 1989. Udvekslingerne har primært været indenfor sport og kultur. Derudover har Riga, ligesom Aalborg, flere gange været vært ved The Tall Ships Races. 

Indbyggere: Ca. 720.000 (2013)
Hjemmeside: www.riga.com

FØLG os og bliv opdateret

 OP