Venskabsbyer

Gdynia, Polen - Venskabsby siden 1966

Gdynia er en havneby i Pommern i Voivodskabet Pomorskie, og er en relativt moderne by, hvor man ikke finder mange historiske bygninger.

Den ældste bygning er St. Michael Archangels Kirke i Oksywie - fra det 13. århundrede. I havnen ligger to museumsskibe fastankret. 

Gdynia er også kendt for dets mange eksempler på arkitektur fra det 20. århundrede. Det meste af Gdyniakan ses fra Kamienna Góra eller fra det nybyggede observationssted nær Chawaszczyno. 

Blandt hovederhvervene i Gdynia er værftsindustrien, fiskeri og fiskeindustri, handel og transport. 

Gdynia er også en eventby. Byen har flere gange været vært ved The Tall Ships Races. Derudover er byen vært ved Heineken Open'er Festival, en af de største nutidige musikfestivaler i Polen. Festivalen samler hvert år mange udenlandske hip-hop, rock- og elektroniske musikkunstnere. Den anden vigtigste sommerbegivenhed i Gdynia er Viva Beach Party, som er en stor todages techno-fest som holdes på Gdynias offentlige strand. 

Gdynia Maritime University er den største offentlige skole for de videregående maritime uddannelser i Poilen og en af de største i Europa. På nuværende tidspunkt er der ca. 8.000 studerende på universitetet. 

Indbyggere: Ca. 250.000 (2013)
Hjemmeside: www.gdynia.pl

FØLG os og bliv opdateret

 OP