Frihedsfest
04-05-2021

Vi fejrer, den frihed vi nyder i dag

Den 4. maj 2021 fejrer vi befrielsen efter 2. Verdenskrig. 

Lars Lilholt, Pernille Rosendahl, Mattias Kolstrup, Shaka Loveless og Klarup Pigekor er alle med på scenen, når vi 4. maj 2021 fejrer befrielsen efter Anden Verdenskrig.

Det sker med en storstilet festaften i Aalborg Kongres & Kultur Center. Aftenen byder på en række festlige indslag:

- Musik med sange både fra krigens tid og nutiden.

- Alsang, hvor Klarup Pigekor synger for.

- Taler og hilsner fra nær og fjern, blandt andet ved nulevende modstandsmænd, der satte livet på spil under modstandskampen i Nordjylland.


Forud for aftenens arrangement i AKKC vil Biskop Henning Toft Bro desuden forestå en smuk og højtidelig frihedsgudstjeneste i Budolfi Kirke i Aalborg, alle nordjyders domkirke.


Fejring med tråde til nutidens coronabesættelse

Arrangementerne vil fejre vores demokrati, fællesskab og den frihed, vi nyder i dag, efter modige nordjyder turde tage kampen op mod mørke kræfter under Anden Verdenskrig.

Frihedsfesten markerer 75-års jubilæet for befrielsen efter Anden Verdenskrig, som egentlig var den 4. maj 2020. Men på grund af coronaens indtog i Danmark blev fejringen udskudt til 2021.

Coronaen har siden da lagt bånd på danskernes frihed, blandt andet ved forsamlingsforbud og hjemsendelser.

Set i det lys får fejringen af friheden både et historisk og et nutidigt perspektiv.


Danske topnavne går på scenen for at fejre friheden

I løbet af aftenen vil en række danske topkunstnere deltage i frihedsfesten. De spiller både nutidige numre og fortolker historiske sange fra krigens tid.

Pernille Rosendahl er i dag en af de mest dragende vokalister og erfarne sangskrivere, danskerne har lært at kende siden hun i starten af årtusindeskiftet med indiepop-orkesteret Swan Lee satte sig solidt på popmusikken herhjemme.

Ikke alene står hun med en perlerække af pophits, flere hundrede tusinde solgte album som solo og i forskellige konstellationer og et koncertvirke som kun er overgået af få andre danske artister af samme kaliber.


Mattias Kolstrup
har siden sine spæde teenageår markeret sig som en karismatisk forsanger i bandet Dúné. Efter fire albummer, en lang række hits og et hav af koncerter i hele verden, gik bandet i 2018 hver til sit for at fokusere på nye projekter.

Siden har Mattias Kolstrup etableret sig som solist, og i 2021 udkommer han med nyt materiale.


Lars Lilholt
har udgivet 35 albums, alene og med Lilholtband, to med Dalton og fire med dansk instrumental folkemusik. Han har skrevet omkring 300 sange og solgt omkring 2,5 millioner eksemplarer af sine albums.

Siden 1973 har han hvert år turneret rundt i Danmark og spillet i omegnen af 3000 koncerter blandt andet med nummeret ”Hvidsten Kro”, der fortæller historien om modstandsgruppen, der holdt til på kroen.


Shaka Loveless
er spillemand af hele sit hjerte. Med gennembrudshittet “Tomgang” fra 2012, sparkede Shaka døren ind i hele Danmark, og han har siden fodret danskerne med kæmpehits som “Ikke Mere Tid”, “2 fMod Verden”, og den The Clash inspirerede duet “I Nat er Vi Ladt” med Simon Kvamm på gæstevokal.

I 2021 er Shaka stadig et af de absolut bedste bud på ukrukket velspillet musik med hjertet på rette sted & energi som få.


Klarup Pigekor
 er Aalborg Kulturskoles elite-pigekor. Koret er hyppigt anvendt ved koncerter i Danmark samt på koncertturneer i udlandet.


Festmaskinen
bliver aftenens gennemgående band og er kendt som et af landets mest anerkendte backingbands. Et kollektiv af højt estimerede og dygtige musikere, der med stor musikalitet, nerve og stilistisk sikkerhed, backer enhver solist.

Sådan oplever du frihedsfesten

De nuværende coronarestriktioner betyder, at det ikke bliver muligt at deltage fysisk som publikum til showet i AKKC, men showet bliver transmitteret direkte på TV2 Nord Salto, på tv2nord.dk samt på Facebook.

På samme måde vil frihedsgudstjenesten i Budolfi Kirke blive afholdt i overensstemmelse med de til tid gældende coronarestriktioner for gudstjenester og kirkelige handlinger. Nærmere information om det følger på domkirkens hjemmeside. Gudstjenesten vil ligeledes blive transmitteret direkte på TV2 Nord Salto, på tv2nord.dk samt på Facebook.


Frihedsfesten er arrangeret i et samarbejde mellem Aalborg Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Garnison og TV2 Nord.


Tid og sted: 4. maj 2021 - AKKC (Grundet Covid-19 er det desværre ikke muligt at have publikum til showet)

FØLG os og bliv opdateret

 OP