Aalborg Events banner
AALBORG EVENTS • Boulevarden 13 • 9000 Aalborg • events@aalborg.dk
 
 
 
 
Billedgallerier      Videoer      Links     

Fremtidstorv 2012 på Gammeltorv

Fremtidstorv 2012 på Gammeltorv

Fremtidstorv

Gammeltorv - Lørdag den 21. april kl. 10.30 - 14.00

For femte år i træk afholder Aalborg Kommune og Aalborg Universitet i samarbejde Fremtidstorv i forbindelse med den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn. I år bliver fremtidstorvet flyttet uden for og en af byens ældste og mest stemningsmættede pladser, Gammeltorv, vil danne ramme for et væld af stande, der alle kredser om de mange muligheder, forskningen giver os. Fra kl. 10.30 til 14.00 er der rig lejlighed til at blive klogere på, hvad fremtidens mobiltelefoner og plejehjem byder på, prøve kræfter med at konstruere spaghettitårne og pastafabrikation eller  

Underholdningen bliver i år leveret af sangerinden Anna David, der giver koncert kl. 12.00.

Stande:

Elektronik og IT (Gammeltorv)

 

Oplev hvad fremtiden byder på, når det kommer til fremtidens mobiltelefon. Oplev robotter, satellitter og fremtidens elektroniske gadgets. Du vil blive forundret…

 

Den virtuelle Savanne (Gammeltorv)

 

Ta' på opdagelse på den virtuelle savanne: en computerskabt udgave af den afrikanske natur, hvor du kan pege og klikke på dyr og planter. Du bliver stillet en række spørgsmål på din opdagelsestur, og din søgning efter svar vil byde på nye overraskelser.

 

Er du på vej til en høreskade? (Gammeltorv)

 

På Aalborg Universitet arbejder vi med akustik, lyd og oplevelser. På Fremtidstorvet kan du få svar på, hvor længe du kan lytte til musik i din mp3-afspiller uden at få høreskader. Medbring din mp3-afspiller, og find ud af, om du er på vej mod en høreskade.

 

CDH-WALL (Gammeltorv)

Er du hurtig på hænderne? Test dig selv og vind en LEGO Mindstorms-robot til en værdi af 2.600 kr.*

Test din reaktionsevne og konkurrér mod din familie og dine venner på den interaktive aktivitetsvæg CDH Wall. Er du hurtigst og bedst, vinder du en LEGO-robot.

CDH Wall er et nyudviklet og banebrydende redskab, som giver handicappede unikke muligheder for at bruge deres krop til leg og læring. Til Forskningens Døgn får du mulighed for at afprøve dine evner på den sjove væg.

*Alle der prøver kræfter med CDH Wall deltager automatisk i konkurrencen om at vinde robotten LEGO MINDSTORMS NXT 2.0. Konkurrencen afholdes og sponsoreres af LEGO.

 

It-uddannelser, der siger dig noget…(Gammeltorv)

It i LEGO, i telefoner, i spiludvikling. It er i alting - test for eksempel dine evner som robotfører. Vi har opbygget en minirobot som styres via fjernbetjening og lyssensorer. Find ud af om du kan styre den rigtigt ved hjælp af ny teknologi, og kom og hør vores studerende fortælle om deres uddannelser.

 

Medialogi - dyk ned i lyd, visuelle effekter, film og meget mere (Gammeltorv)


Kom og mød vores studerende fra Medialogi og hør dem fortælle om Medialogistudiet, hvor de jonglerer med digitale medier, animationer, lyd, visuelle effekter, computerspil, film, og interaktive miljøer.

 

Lav din egen pasta og smag pasta, lavet af nordjyske kornsorter - Workshop (Gammeltorv)

 

Tørret pasta laves af bløde materialer. En pastadej er utrolig plastisk og giver, alt efter hvilken type mel vi bruger og anvendelsen af æg, mulighed for at forme lige så avancerede figurer, som vi kan gøre i fx ler, plastik eller beton.

 På Fremtidstorvet får du mulighed for at forme og designe dine egne pastatyper i blød frisk pasta og samtidig få en vurdering fra design- og ingeniøruddannede af pastaformens potentiale.

På workshoppen arbejder vi med pastaens egenskaber, stivhed, styrke og tekstur for at få en god forståelse for materialets muligheder og begrænsninger.

 

Byg Spaghettitårne (Gammeltorv)

Hvem kan bygge det flotteste og mest stabile spaghettitårn? Eiffeltårnet eller det skæve tårn i Pisa? Slip dit indre legebarn løs og byg det højeste, mest stabile tårn ved hjælp af en limpistol og 40 stk. spaghetti. Vi belønner den bedste Byggemand Bob.

 

Fysik- og Kemishow (Gammeltorv)

Bulder og brag og kemisk forståelse giver en sjov og spændende cocktail. Kemi- og Fysikshow jonglerer med de ingredienser, du finder i bl.a. køkkenet. Det kommer der mange overraskelser - og brag - ud af. Kom og oplev nogle af dem…

 

Gameshow (Gammeltorv)

Til alle computerspilsentusiaster: Kom til Gameshow og lav dit eget computerspil…

Hør bl.a. om, hvordan du kommer i gang med at lave spil og prøv vores interaktive spil, hvor du skal hoppe på trampolin.

 

Racerbiler til de fartglade og de miljøbevidste (Nytorv)

Oplev vores racerbiler.

Unicorn-racerbil

Til den fartglade… Kom og få din drengedrøm opfyldt og sid i en vaskeægte racerbil. På Aalborg Universitet bygger vi nemlig racerbiler, som er gode nok til at deltage i internationale Formel-løb.

Shell Eco racer

Til den miljøbevidste… På Aalborg Universitet bygger vi også en miljørigtig racerbil, som deltager i Shell Eco Challenge. Her sætter vi alt ind på at bygge den bil, som kommer længst uden at skade miljøet.

Segway (Gabels Torv)

Tag en tur på vores Segway, som du skal styre med dine balanceevner.

Kåringen af Nordjyllands Naturtalent (Studenterhuset)

Aalborg Universitet kårer Nordjyllands Naturtalent 2012 blandt nordjyske gymnasieelever. Der kåres vindere i fagene fysik, kemi, biologi og matematik, og 1. og 2. pladsen inden for hver kategori får flotte pengepræmier. Samtidig præmieres én samlet vinder på tværs at kategorierne. Alle er velkomne til at deltage i prisoverrækkelserne. Se mere på http://www.naturtalent.aau.dk/

 

Hvor godt kender du egentlig Aalborg? Find vej og vind. (Gammeltorv)


Hvor bevæger du dig rundt i byen? Og kan du finde rundt i Aalborgs afkroge? Find rundt i Aalborg Centrum med din smartphone og bliv den heldige vinder af vores konkurrence.

Kom og prøv ParticiMap, som er en applikation udviklet til dig, der har en Android smartphone. PaticiMap udnytter telefonens GPS til at tracke personer og elementer i byrummet, og dine evner i at finde rundt i byen, i samarbejde med PaticiMap, vil blive sat på en prøve.

Formålet med PaticiMap er at skabe data om folks bevægelsesmønstre og derved opnå viden om, hvordan byensrum benyttes og hvilke transportruter og -former, der vælges.

Til Forskningens Døgn er vi dog allermest interesserede i at lade dig prøve ParticiMap og samtidig stille dig udfordringen: find rundt i Aalborgs afkroge og bliv den heldige vinder af vores konkurrence!

 

Fremtidens Plejehjem (Gammeltorv)

I foråret 2012 tages første spadestik til Fremtidens Plejehjem. Det bygges på havnefronten i Nørresundby. Mellem broerne. Tæt på Lindholm Strandpark. Og ikke mindst Limfjorden. Fremtidens Plejehjem skal bygges på visionen, om de ting der giver trivsel, tryghed og god pleje. Og som udnytter ny velfærd- og sundhedsteknologi. Ikke som et mål i sig selv, men som et middel til at nå målet. Til projektet udvikles nye IT-løsninger målrettet plejehjemsbeboere, bl.a. Trivselsskærme, som demonstreres på standen.

 

Online Velfærd (Gammeltorv)

"Goddag og velkommen til online velfærd. Hvordan har du det i dag?"
Sådan kommer det til at lyde for de borgere, der får mulighed for at prøve Online Velfærd: Digital og umiddelbar adgang til hjemmeplejen, genoptræningen eller andre ydelser i Aalborg Kommune.

Oplev hvordan en række ydelser leveres via online videosamtale i stedet for ved fysisk fremmøde i borgerens hjem. Det er f.eks. når borgeren bliver mindet om at tage sin medicin, mad, vejledninger/samtaler samt ved genoptræning. Ydelserne er nøje udvalgt sammen med borgeren og det er kun ydelser, der ikke kræver, at medarbejderen er fysisk til stede i hjemmet. 

SeniorDigital (Gammeltorv)

Tæt samarbejde med Ældre Sagen om undervisning af ældre borgere i bl.a NemID. Vi uddanner en lang række frivillige i Aalborg Kommunes selvbetjeningsløsninger. Undervisningen foregår i Ældreområdernes aktivitetscentre og i Ældre Sagens lokaler.

Hvem er du? (Gammeltorv)

Se nogle af de mange skatte i Aalborg Stadsarkiv og Det Danske Udvandrerarkiv i form af fotos m.v. og få vejledning til hvordan du kan finde materiale om dig selv, dit hus, dit kvarter, din skole, arbejdsplads eller familien, der udvandrede til Australien.

Fokus på genbrug af papir, batterier og elektronikaffald (Gammeltorv)

Hvor gode er vi til at genbruge vores affald i Aalborg Kommune? Har du svaret?

Kom og besøg Forsyningsvirksomhedernes stand og deltag i en konkurrence om genbrug af affald og om hvorfor det er vigtigt for fremtiden, at vi genbruger vores affald.  Svar på nogle spørgsmål om genbrug og vind, der udloddes præmier til fem rigtige svar.

Kig allerede nu forbi www.skidt.dk og find nogle af svarene.

Forbundne rum (Gammeltorv)

En interaktiv kunst-installation hvor aktiviteter i to separate rum forbindes via netværksteknologi, lyd og billede.
Studerende fra Art & Technology guider jer, så I selv kan blive en del af kunstværket.